Athens Methanol Forum: Οι προοπτικές της μεθανόλης ως ναυτιλιακού καυσίμου του μέλλοντος

Athens Methanol Forum: Οι προοπτικές της μεθανόλης ως ναυτιλιακού καυσίμου του μέλλοντος

146
Athens Methanol Forum: Οι προοπτικές της μεθανόλης ως ναυτιλιακού καυσίμου του μέλλοντος

Ο Αμερικανικός νηογνώμονας ABS και κορυφαία μέλη της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας συναντήθηκαν για μια εις βάθος ανάλυση των δυνατοτήτων της μεθανόλης ως καυσίμου πλοίων για την υποστήριξη των στόχων της ναυτιλιακής απαλλαγής από τον άνθρακα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ABS διοργάνωσε το «Athens Methanol Forum: Unlocking the Value of Methanol», με τη συμμετοχή πλοιοκτητών, εκπροσώπων ναυπηγείων και κατασκευαστών εξοπλισμού για ένα απόγευμα παρουσιάσεων και μια συζήτηση σε πάνελ, την οποία ακολούθησε βραδινή δεξίωση.

Leadership and Speakers

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Βασίλειος Κρουστάλλης, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Global Business Development του ABS, ανέφερε: «Ο ABS υποστηρίζει την ασφαλή υιοθέτηση της μεθανόλης από τη βιομηχανία και η σημερινή εκδήλωση είναι μια πτυχή αυτού. Σε αυτό το φόρουμ, συγκεντρώσαμε ένα ευρύ φάσμα στελεχών από διάφορους τομείς της ναυτιλίας με σκοπό να συζητηθούν λύσεις που θα οδηγήσουν στην ενεργειακή μετάβαση μέσω εναλλακτικών καυσίμων».

Panel

Ο Πάνος Κουτσουράκης, Αντιπρόεδρος Global Sustainability του ABS δήλωσε με τη σειρά του: «Η μεθανόλη αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο ως μια εναλλακτική οδός για πλοιοκτήτες και τους operators. Με πρακτικά οφέλη που σχετίζονται με την ευκολία αποθήκευσης και χειρισμού, τη μείωση των ανθρακικών εκπομπών από tank-to-wake, καθώς και τη διαδρομή προς ένα ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέσω της πράσινης μεθανόλης».

Ο Rafik Ammar, διευθυντής κυβερνητικών και δημοσίων υποθέσεων στην Ευρώπη του Ινστιτούτου Μεθανόλης, συμμετείχε στην εκδήλωση, παρέχοντας τις τελευταίες πληροφορίες από την 34χρονη παγκόσμια εμπορική ένωση σχετικά με τη μεθανόλη ως καύσιμο.

Οι ειδικοί του ABS μοιράστηκαν πληροφορίες και απόψεις σχετικά με τις τάσεις της αγοράς, τις υπάρχουσες και τις αναδυόμενες τεχνολογίες και το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο σχετικά με τη μεθανόλη και άλλα εναλλακτικά καύσιμα. Η ατζέντα περιελάμβανε επίσης παρουσιάσεις από τον Γιώργο Δρόσο, επικεφαλής πωλήσεων και προώθησης ναυτιλιακών προϊόντων από τη MAN, τον Δημήτρη Κολιαρουδάκη, διευθυντή του τμήματος έργων από την Technava και τον Σταμάτη Αχιλλά, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης και πωλήσεων από την Wartsila.

Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης διεξήχθη ανοιχτή συζήτηση κατά την οποία οι εισηγητές Δρ. Λουκάς Μπαρμπαρής, πρόεδρος της Safe Bulkers, Πάνος Κουρκουντής, τεχνικός διευθυντής της Sea Traders και Rafik Ammar, διευθυντής κυβερνητικών και δημοσίων υποθέσεων στην Ευρώπη του Ινστιτούτου Μεθανόλης, τοποθετήθηκαν πάνω στη βιωσιμότητα, τα πλεονεκτήματα και τα εμπόδια στο μονοπάτι της μεθανόλης. Τον συντονισμό της συζήτησης πραγματοποίησε η Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του ABS Μαρία Κυρατσούδη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.