Η τεχνολογία, σύμμαχος έναντι των απαιτητικών φινλαδικών ακτών

Η τεχνολογία, σύμμαχος έναντι των απαιτητικών φινλαδικών ακτών

124
Η τεχνολογία, σύμμαχος έναντι των απαιτητικών φινλαδικών ακτών

Η εταιρεία τεχνολογίας ABB έχει εξασφαλίσει ένα συμβόλαιο με τη φινλανδική ναυπηγική εταιρεία Meyer Turku για την προμήθεια ενός ολοκληρωμένου πακέτου ισχύος και πρόωσης το οποίο περιλαμβάνει δύο μονάδες πρόωσης Azipod® καθώς και το σύστημα ισχύος Onboard DC Grid™  και προορίζεται για δύο νεότευκτα περιπολικά πλοία πολλαπλών χρήσεων της φινλανδικής συνοριοφυλακής.

Προγραμματισμένα για παράδοση τα έτη 2025 και 2026, τα μήκους 98 μέτρων πλοία πρόκειται να αντικαταστήσουν τα αποσυρόμενα πλοία Tursas και Uisko και θα χρησιμοποιηθούν για την περιφρούρηση των συνόρων της Φινλανδίας, την πραγματοποίηση επιχειρήσεων θαλάσσιας διάσωσης και το μετριασμό τυχόν περιβαλλοντικών ατυχημάτων.

Η περιπολία των φινλανδικών ακτών οι οποίες χαρακτηρίζονται από βραχώδη ακτογραμμή και δύσκολες χειμερινές καιρικές συνθήκες, θέτει υψηλές απαιτήσεις για τα περιπολικά πλοία. Οι διπλοί προωθητήρες Azipod® της ABB θα παρέχουν την απαραίτητη ευελιξία ελιγμών καθώς και παγοθραυστικές δυνατότητες για τη βελτιστοποίηση της επιχειρησιακής απόδοσης και την ενίσχυση των επιπέδων ασφάλειας, παρέχοντας παράλληλα άνεση στο πλήρωμα μέσω της ελαχιστοποίησης των δονήσεων.

Επιπλέον, η πλατφόρμα διαχείρισης ισχύος ABB Onboard DC Grid™ θα αυξήσει την ενεργειακή αποδοτικότητα των πλοίων επιτρέποντας στη Φινλανδική Συνοριοφυλακή να επιτύχει τους περιβαλλοντικούς της στόχους τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Η εν λόγω συμφωνία ενισχύει την παρουσία της ABB στον κλάδο των περιπολικών πλοίων, με την εταιρεία να έχει ήδη αναλάβει τον εξοπλισμό περιπολικών πλοίων των καναδικών αλλά και των νορβηγικών ακτοφυλακών.

Φωτό: ΑΒΒ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.