Αλλαγή σκυτάλης στους Γάλλους εφοπλιστές

Αλλαγή σκυτάλης στους Γάλλους εφοπλιστές

136
Αλλαγή σκυτάλης στους Γάλλους εφοπλιστές

Αλλαγή σκυτάλης στην Ένωση Γάλλων Εφοπλιστών, με τον Edouard Louis-Dreyfus να αναλαμβάνει πρόεδρος για τα επόμενα δύο χρόνια και να διαδέχεται τον Jean-Emmanuel Sauvée.

Στις άμεσες προτεραιότητες του νέου προέδρου εντάσσονται η ενίσχυση των γαλλικών συμφερόντων ναυτιλιακών εταιρειών, όπως και η ενίσχυση του γαλλικού νηολογίου. Την ίδια ώρα, ο Edouard Louis-Dreyfus δεσμεύτηκε να εργαστεί προκειμένου να καμφθούν οι όποιες προκλήσεις σχετίζονται με το ναυτικό επάγγελμα. «Θα ήθελα επίσης να αποτίσω φόρο τιμής στους ναυτικούς, που εργάστηκαν ακούραστα τα τελευταία τρία χρόνια. […] Οι τρέχουσες προκλήσεις είναι πολλές: κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές», ήταν τα λόγια του νέου επικεφαλής της Ένωσης Γάλλων Εφοπλιστών.

Με το πέρας της Γενικής Συνέλευσης, οι Γάλλοι πλοιοκτήτες συναντήθηκαν με φορείς και τους αρμόδιους υπουργούς και συζήτησαν για τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Οι Γάλλοι πλοιοκτήτες τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας ενός δημόσιου/ιδιωτικού ινστιτούτου για την απανθρακοποίηση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.