Ship-to-ship μεταφορά, η λύση για τον εφοδιασμό αμμωνίας

Ship-to-ship μεταφορά, η λύση για τον εφοδιασμό αμμωνίας

80
Ship-to-ship μεταφορά, η λύση για τον εφοδιασμό αμμωνίας

Η νορβηγική εταιρεία H2Carrier και η σουηδική Trelleborg Gas Transfer υπέγραψαν πρόσφατα μνημόνιο συμφωνίας προκειμένου να συνεργαστούν πάνω στην ανάπτυξη ασφαλών, αξιόπιστων και αποδοτικών λύσεων μεταφοράς αμμωνίας από πλοίο σε πλοίο, οι οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με την πλωτή μονάδα παραγωγής αμμωνίας P2XFloater™.

Σύμφωνα με την H2Carrier, η υπό ανάπτυξη λύση θα βασίζεται στην τεχνολογία KLAW LNG της Trelleborg, η οποία ήδη χρησιμοποιείται σε ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών LNG παγκοσμίως και έχει αναβαθμιστεί ώστε να μπορεί να λειτουργεί και με υγρή αμμωνία.

Η λύση KLAW LNG θα επιτρέπει στη μονάδα παραγωγής και αποθήκευσης αμμωνίας P2XFloater™ να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τερματικός σταθμός εξαγωγής του εν λόγω εναλλακτικού καυσίμου, ελαχιστοποιώντας έτσι την ανάγκη ανάπτυξης χερσαίων υποδομών. Ο καινοτόμος σχεδιασμός της πλωτής μονάδας P2XFloater™ της H2Carrier επιτρέπει την εκτός δικτύου παραγωγή και αποθήκευση αμμωνίας και υδρογόνου, αξιοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα μεταφοράς αυτών σε πιθανούς καταναλωτές.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η H2Carrier συνήψε μία ακόμη συμφωνία που αφορά την παραγωγή καυσίμου αμμωνίας, ξεκινώντας συνεργασία με την εταιρεία Anori, με σκοπό την από κοινού ανάπτυξη του πρώτου εμπορικού υπεράκτιου αιολικού πάρκου της Γροιλανδίας, ως μέρος ενός έργου παραγωγής και εξαγωγής πράσινης αμμωνίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.