Αποζημίωση $22,5 εκατ. για τραυματία ναυτικό

Αποζημίωση $22,5 εκατ. για τραυματία ναυτικό

8848
Αποζημίωση $22,5 εκατ. για τραυματία ναυτικό

Σημαντική δικαστική νίκη πέτυχε τραυματίας ναυτικός, ο οποίος έχασε και τα δύο του πόδια σε ατύχημα φορτηγίδων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρείας Latti & Anderson, που ανέλαβε τη συγκεκριμένη υπόθεση, έπειτα από μια «μάχη» διάρκειας τεσσάρων ετών, εξασφαλίστηκε αποζημίωση $22,5 εκατ. για τον άτυχο ναυτικό.

Ο ναυτικός είχε αναλάβει τη φόρτωση 1.400 τόνων εμπορευμάτων σε δύο φορτηγίδες που ήταν δεμένες μεταξύ τους. Η πρώτη φορτηγίδα, μετά τη φόρτωσή της, και ενώ πραγματοποιούνταν μανούβρες της δεύτερης προκειμένου να έρθει στην κατάλληλη θέση, αναποδογύρισε, παγιδεύοντας τον ναυτικό ανάμεσα σε εκείνη και τη δεύτερη φορτηγίδα.

Παρότι ο ναυτικός κατάφερε να επιζήσει μέχρι να φτάσει το ιατρικό προσωπικό, ο τραυματισμός που είχαν υποστεί τα πόδια του ήταν μη αναστρέψιμος, οδηγώντας στον αναγκαστικό ακρωτηριασμό τους ψηλότερα του ύψους των γονάτων.

Έρευνα κατέδειξε ότι μέρος του εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε για τη φόρτωση ήταν ελαττωματικός, με αποτέλεσμα τη φόρτωση πολύ περισσότερων τόνων στην πρώτη φορτηγίδα. Ένα από τα μέρη που φέρουν ευθύνη παραδέχτηκε ότι γνώριζε για το πρόβλημα εξαρχής, όμως δεν ειδοποίησε την εταιρεία που ανέλαβε τη φόρτωση των εμπορευμάτων στις φορτηγίδες.

«Κανένα χρηματικό ποσό δεν θα φέρει πίσω τις στιγμές στη ζωή που ο πελάτης μας έχει χάσει για πάντα», σημειώνει η Latti & Anderson.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.