Η αξιοποίηση του Βόρειου Περάσματος στα «θέλω» Ρωσίας και Ινδίας

Η αξιοποίηση του Βόρειου Περάσματος στα «θέλω» Ρωσίας και Ινδίας

118
Η αξιοποίηση του Βόρειου Περάσματος στα «θέλω» Ρωσίας και Ινδίας

Ρωσία και Ινδία εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναπτύξουν τη ναυτιλιακή αρτηρία του Βόρειου Περάσματος μέσω νέων υποδομών, σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

O Alexei Chekunkov, Ρώσος υπουργός Ανάπτυξης για την Άπω Ανατολή και την Αρκτική, θα επισκεφθεί την Ινδία και ένα από τα κύρια ζητήματα που θα συζητήσει με Ινδούς αξιωματούχους είναι η «αξιόπιστη και ασφαλής» μεταφορά εμπορευμάτων μέσω του Βόρειου Περάσματος.

Το Interfax, αναπαράγοντας δήλωση του Ρώσου υπουργού, σημειώνει ότι «το κόστος μεταφοράς ενός container από το Βλαδιβοστόκ στην Ινδία είναι κατά ένα τρίτο μικρότερο σε σχέση με το να σταλεί από τη Μόσχα».

Η Ινδία δεν έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και, τουναντίον, φαίνεται να καρπώνεται τα μέγιστα οφέλη από τη συνεργασία με τη Μόσχα. Άλλωστε, το 2022 αναδύθηκε ως ο δεύτερος μεγαλύτερος αγοραστής πετρελαίου μετά την Κίνα.

Οι βλέψεις της Ρωσίας για την ανάπτυξη του Βόρειου Περάσματος είναι γνωστές και για τον λόγο αυτόν επενδύει σημαντικά κεφάλαια στην ανάπτυξη των υποδομών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.