Οι κυριότερες προκλήσεις για τους ναυτικούς

Οι κυριότερες προκλήσεις για τους ναυτικούς

156
Οι κυριότερες προκλήσεις για τους ναυτικούς

Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί εστιάζει νέα ανάλυση του International Seafarers’ Welfare and Assistance Network (ISWAN), γνωστοποιώντας τα κύρια προβλήματα που απασχολούν εκείνους και εκείνες που στελεχώνουν τα πλοία του παγκόσμιου στόλου αλλά και τις οικογένειές τους.

Το 2022, το ISWAN δέχτηκε περισσότερες από 16.000 κλήσεις και μηνύματα από ναυτικούς και τις οικογένειές τους. Πρόκειται για πάνω από 13.600 ναυτικούς 94 διαφορετικών εθνικοτήτων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του ISWAN, σημαντικές προκλήσεις έχουν προκύψει ως απότοκο της κρίσης στην Ουκρανία σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της πανδημίας. Οι κλήσεις από Ουκρανούς ναυτικούς ή τις οικογένειές τους αυξήθηκαν κατά 674% σε ετήσια βάση.

Ακόμη, πολλοί ναυτικοί ήρθαν αντιμέτωποι με οικονομικά προβλήματα, γεγονός που οδήγησε σε διπλασιασμό των κλήσεων που αφορούσαν οικονομικές δυσκολίες.

Παράλληλα, κατεγράφη αύξηση των κλήσεων που αφορούσαν περιστατικά βίας, παρενόχλησης και διάκρισης. Συγκεκριμένα, για τα περιστατικά αυτά, η άνοδος ήταν μεγαλύτερη του 25% το 2022.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.