Em. Grimaldi: «Μια νέα σελίδα στην ιστορία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας»

Em. Grimaldi: «Μια νέα σελίδα στην ιστορία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας»

287
Em. Grimaldi: «Μια νέα σελίδα στην ιστορία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας»

Στην κοινοπραξία Grimaldi-Μινωικές Γραμμές ανήκει πλέον πλειοψηφικό μετοχικό μερίδιο του λιμένα Ηγουμενίτσας, καθώς την Τρίτη 21 Μαρτίου υπεγράφη η σχετική σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών. Έναντι συνολικού κόστους €84,17 εκατ., η κοινοπραξία των εταιρειών GRIMALDI EUROMED S.p.A.- MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε.- ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. απέκτησε μετοχικό μερίδιο 67%.

Ο πρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος της Grimaldi Euromed S.p.A. κ. Emanuele Grimaldi ανέφερε: «Είμαστε έτοιμοι και ιδιαίτερα περήφανοι να ξεκινήσουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας. Στόχος είναι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών, από τους ναυτιλιακούς, μεταφορικούς και τουριστικούς φορείς έως την τοπική κοινωνία. Οι επενδύσεις που θα υλοποιήσουμε θα διευκολύνουν την ανάπτυξη του λιμένα και ταυτόχρονα την ανάπτυξη βασικών ευρωπαϊκών εμπορικών οδών, για τους οποίους η Ηγουμενίτσα αποτελεί τον βασικό κόμβο. Εν τω μεταξύ, θα παραμείνουμε πιστοί στη συνήθη δέσμευσή μας για την παροχή συχνών και αποτελεσματικών υπηρεσιών τακτικών γραμμών για τη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών μεταξύ της Ηγουμενίτσας και των ακτών της Αδριατικής της Ιταλίας, οι οποίες είναι απαραίτητες για την κυκλοφορία μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας, Τουρκίας και ολόκληρης της Βαλκανικής χερσονήσου. Συνολικά, η αναβάθμιση των υπηρεσιών στην Ηγουμενίτσα θα έχει ως αποτέλεσμα την προσέλκυση περισσότερων τουριστών, περισσότερες εμπορικές ροές, την ανάπτυξη περισσότερων τοπικών επιχειρήσεων και περισσότερες θέσεις εργασίας».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ξεκινά σήμερα πορεία επενδύσεων, ανάπτυξης και αναβάθμισης του. Η πορεία αυτή, οδηγεί σε ενίσχυση του οικονομικού αποτυπώματος του λιμανιού, νέες θέσεις εργασίας, αύξηση της εμπορικής και επιβατικής κίνησης, τελικά, σε πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία της πόλης της Ηγουμενίτσας και της ευρύτερης περιοχής».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Δημήτρης Πολίτης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Η υπογραφή της σημερινής συμφωνίας σηματοδοτεί την εκκίνηση μιας νέας εποχής για τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας. Η αξιοποίηση του λιμανιού με τη συμμετοχή ενός επενδυτικού σχήματος διεθνούς εμβέλειας με μεγάλη εμπειρία στη λειτουργία και διαχείριση λιμενικών υποδομών, θα συμβάλλει στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής και στην καθιέρωση της Ηγουμενίτσας ως βασικού κόμβου μεταφοράς και επικοινωνίας με τη Νότια και Κεντρική Ευρώπη».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.