Tρία eco πλοία προσεχώς στον στόλο της Torm

Tρία eco πλοία προσεχώς στον στόλο της Torm

72
Tρία eco πλοία προσεχώς στον στόλο της Torm

Η δανέζικη ναυτιλιακή εταιρεία Torm υπέγραψε πρόσφατα μια συμφωνία για την απόκτηση τριών οικολογικού τύπου δεξαμενόπλοιων κατηγορίας MR τα οποία έχουν ναυπηγηθεί το 2013, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό του στόλου της στα 88 πλοία.

Τα τρία πλοία είναι κατασκευασμένα σε κορυφαίο ναυπηγείο της Ν. Κορέας και διαθέτουν οικολογικές προδιαγραφές που εξασφαλίζουν αποδοτικότερη κατανάλωση καυσίμου, ενώ η παράδοσή τους αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Μαΐου.

Η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου της Torm, με την εταιρεία να έχει επίσης αγοράσει από τις αρχές του έτους άλλα επτά δεξαμενόπλοια κατηγορίας LR1, κατασκευασμένα τα έτη 2011-2013. Το 2022 η εταιρεία πούλησε τρία LR2 δεξαμενόπλοια καθώς και δύο MR δεξαμενόπλοια χρονολογίας 2003-2004, ενώ αποχώρησε επίσης από τον κλάδο των Handysize πλοίων πουλώντας δύο πλοία της εν λόγω κατηγορίας που είχαν ναυπηγηθεί το 2005 και το 2009.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση η εταιρεία αποκάλυψε ότι έχει εξασφαλίσει μια δέσμευση για αναχρηματοδότηση ύψους 433 εκατομμυρίων δολαρίων για συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης, επιμηκύνοντας έτσι τη διάρκεια του χρέους της έως το 2028, με τη δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης έως το 2029.

Για ολόκληρο το 2022 τα κέρδη EBITDA της Torm ανήλθαν στα 743 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 557 εκατομμύρια δολάρια, αναστρέφοντας τη ζημία των 41 εκατομμυρίων δολαρίων που η εταιρεία σημείωσε το 2021.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.