ZIM: Τα βήματα που εμπνέουν εμπιστοσύνη για το μέλλον

ZIM: Τα βήματα που εμπνέουν εμπιστοσύνη για το μέλλον

85
ZIM: Τα βήματα που εμπνέουν εμπιστοσύνη για το μέλλον

Στον απόηχο ενός εξαιρετικού έτους, ο κολοσσός των τακτικών γραμμών ZIM γνωστοποίησε τα στρατηγικά βήματα στα οποία έχει προβεί, με εστίαση τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητά του, αλλά και τις εκτιμήσεις του για το 2023.

Ειδικότερα, η ZIM κατέγραψε κέρδη ύψους $4,63 δισ. το 2022 και αποφάσισε τον διαμοιρασμό μερίσματος στους κατόχους μετοχών αθροιστικού ύψους που αγγίζει σχεδόν τα $770 εκατ.

Ο πρόεδρος και CEO της ZIM, Eli Glickman, σχολίασε μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία δύο έτη έχουμε πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα εν μέσω μιας επικερδούς αγοράς. […] Συγκεκριμένα, ενισχύσαμε τη στρατηγική μας όσον αφορά πηγές αύξησης του στόλου μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε νεότευκτα πλοία και να βελτιώσουμε τη δομή κόστους μας.

»Ο υπό ναύλωση στόλος μας νεότευκτων containerships κατανάλωσης και LNG αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τη δομή κόστους από το 2023 και έπειτα, να ενδυναμώσει τις εμπορικές μας προοπτικές και να προωθήσει τους στόχους μας ‒αλλά και εκείνους των πελατών μας‒ σε επίπεδο ESG.

»Παρά τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά των containerships, έχουμε αυτοπεποίθηση ότι η ZIM θα καταγράψει θετικά κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων το 2023. Για ολόκληρο το 2023, το EBITDA της ZIM εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί μεταξύ $1,8 δισ. και $2,2 δισ.».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.