Η κινεζική βιομηχανική δραστηριότητα σε εκρηκτική άνοδο

Η κινεζική βιομηχανική δραστηριότητα σε εκρηκτική άνοδο

55
Η κινεζική βιομηχανική δραστηριότητα σε εκρηκτική άνοδο

H βιομηχανική δραστηριότητα στην Κίνα κατέγραψε τον ισχυρότερο ρυθμό ανάπτυξής της, από τον Απρίλιο του 2012, τον περασμένο Φεβρουάριο, ένα από τα εμφανέστερα σημάδια ότι η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη εστιάζει στην οικονομία και στην επιστροφή της στην κανονικότητα.

Σε κάθε περίπτωση, ένας ισχυρός ρυθμός ανάπτυξης δεν συνεπάγεται πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα, όπως σημειώνεται και σε δημοσίευμα των Financial Times. Άλλωστε πρόκειται για ένα ποσοστό που συγκρίνει τον εκάστοτε μήνα με τον προηγούμενο. Στην προκειμένη περίπτωση, η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα τον Ιανουάριο ήταν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Παρά το γεγονός αυτό, οι εκτιμήσεις για το μέλλον εμφανίζονται αισιόδοξες για την κινεζική οικονομία και κατά συνέπεια επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία και για την παγκόσμια, δεδομένου του κρίσιμου ρόλου που διαδραματίζει η πρώτη σε αυτήν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.