MSC: Εκτιμήσεις αισιοδοξίας με ορίζοντα το β’ εξάμηνο του 2023

MSC: Εκτιμήσεις αισιοδοξίας με ορίζοντα το β’ εξάμηνο του 2023

95
MSC: Εκτιμήσεις αισιοδοξίας με ορίζοντα το β’ εξάμηνο του 2023

Η επιμένουσα πίεση υπό την οποία παραμένει η αγορά των containerships σε συνδυασμό με τον επικείμενο «βομβαρδισμό» νεότευκτων πλοίων εντός των επόμενων ετών προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία για το μέλλον της ναυτιλίας τακτικών γραμμών. Ωστόσο, υπάρχουν και σημάδια που προκαλούν αισιοδοξία, όπως ισχυρίζεται ο CEO της μεγαλύτερης εταιρείας των τακτικών γραμμών MSC, κ. Soren Toft.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Soren Toft σε πρόσφατη συνέντευξή του υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ότι, αφότου περάσει το β’ τρίμηνο του έτους και πλησιάσουμε στα μέσα της χρονιάς, θα υπάρξουν θετικά σημάδια».

Η συγκεκριμένη εκτίμηση φαίνεται να συνιστά απότοκο της εισόδου της Κίνας στη μετα-πανδημική εποχή και της επικείμενης ανόδου της βιομηχανικής της παραγωγής σε συνδυασμό με την ανθεκτικότητα της αμερικανικής οικονομίας. Οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών είναι υψίστης σημασίας για την αγορά των containerships, καθώς έκαστη συνιστά πυλώνα των εμπορικών ροών μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.