Από απώλεια σε απώλεια οι ναύλοι των containerships

Από απώλεια σε απώλεια οι ναύλοι των containerships

144
Από απώλεια σε απώλεια οι ναύλοι των containerships

Σε πτωτική πορεία παραμένει η ναυλαγορά των containerships, με τον σχετικό δείκτη WCI της Drewry να διαμορφώνεται στα $1.859,28/FEU την Πέμπτη 2 Μαρτίου, αφότου κατέγραψε εβδομαδιαία πτώση 2%.

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης WCI ‒που λαμβάνει υπόψη τις επικρατούσες συνθήκες σε οκτώ κύρια routes των containerships μεταξύ Ανατολής και Δύσης‒ βρίσκεται σε κατά 80% χαμηλότερα επίπεδα. Ακόμη, ο δείκτης βρίσκεται σε κατά 31% χαμηλότερα επίπεδα έναντι του κυλιόμενου μέσου όρου των τελευταίων δέκα ετών, αλλά σε κατά 31% υψηλότερα επίπεδα έναντι του προ-πανδημικού μέσου όρου του 2019.

Οι πτώσεις που κατεγράφησαν την εβδομάδα με πέρας τις 2 Μαρτίου κυμάνθηκαν σε εύρος 1-4%, με τη μεγαλύτερη να σημειώνεται στο fronthaul route Σαγκάη-Νέα Υόρκη. Πλέον σε όλα τα routes ‒πλην ενός‒ οι ναύλοι βρίσκονται κάτω των $2.800/FEU. Εξαίρεση αποτελεί το route Ρότερνταμ-Νέα Υόρκη, όπου οι ναύλοι βρίσκονται στα $5.573/FEU, δηλαδή σε κατά μόλις 14% χαμηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση.

Εικόνα1

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.