H Teekay Tankers «γιγαντώνει» τον στόλο της

H Teekay Tankers «γιγαντώνει» τον στόλο της

951
H Teekay Tankers «γιγαντώνει» τον στόλο της

Δίχως σταματημό βαίνουν οι επενδυτικές κινήσεις της Teekay Tankers, η οποία εντός του Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ότι εισήλθε σε συμφωνία για τη ναύλωση ενός Aframax δεξαμενόπλοιου. Το εν λόγω πλοίο αναμένεται να εισέλθει στον στόλο της εταιρείας πριν από το πέρας του α’ τριμήνου του 2023, ενώ το συμβόλαιο έχει ισχύ 24 μηνών με επιλογή επέκτασης της ναύλωσης για επιπλέον 12 μήνες.

Η προαναφερθείσα επένδυση δεν συνιστά τη μοναδική στην οποία έχει προχωρήσει πρόσφατα η Teekay Tankers. Τον Ιανουάριο του 2023, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει το option για την απόκτηση εννέα πλοίων, τα οποία διαχειριζόταν μέσω συμφωνίας πώλησης και επαναμίσθωσης έναντι $164 εκατ. Τον ίδιο μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε την παραλαβή ενός eco-Aframax νεότευκτου, το οποίο θα αποτελεί μέρος του στόλου της για τουλάχιστον επτά έτη μέσω συμβολαίου ναύλωσης, που περιλαμβάνει και την επιλογή επέκτασης της περιόδου ναύλωσης τρεις φορές κατά ένα έτος αλλά και την αγορά του πλοίου.

Παράλληλα, η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση δανείου ύψους $350 εκατ. εντός του Φεβρουαρίου, με στόχο την αναχρηματοδότηση 19 πλοίων τα οποία βρίσκονται στη διαχείρισή της μέσω συμφωνιών πώλησης και επαναμίσθωσης.

Τέλος, σημειώνεται ότι η εταιρεία κατέγραψε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ύψους $341,7 εκατ. το 2022. Οι εκτιμήσεις της εταιρείας διαφαίνονται ιδιαίτερα αισιόδοξες για το μέλλον. Ο CEO της εταιρείας σχολίασε μεταξύ άλλων: «Οι ναύλοι που έχουμε εξασφαλίσει επί του παρόντος στη spot αγορά είναι υψηλοί και, καθώς σχεδόν ολόκληρος ο στόλος μας δραστηριοποιείται στη spot αγορά επί του παρόντος, θεωρούμε ότι θα ευνοηθούμε ιδιαίτερα από την ισχυρή αγορά».

Φωτο: Teekay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.