Ρεκόρ κερδοφορίας για τη StealthGas

Ρεκόρ κερδοφορίας για τη StealthGas

2027
Ρεκόρ κερδοφορίας για τη StealthGas

Νέο ρεκόρ στα ετήσια κέρδη κατέγραψε η StealthGas, συμφερόντων του κ. Χάρη Βαφειά, το 2022.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της εισηγμένης στον Nasdaq εταιρείας διαμορφώθηκαν πέρυσι στα $34,3 εκατ. ή $0,9/μετοχή, ενώ για το δ’ τρίμηνο η κερδοφορία άγγιξε τα $7,7 εκατ. ή $0,2/μετοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2021 η εταιρεία σημείωσε ζημίες $35,1 εκατ.

Η StealthGas, την ίδια ώρα, προχώρησε και σε ανανέωση του στόλου της, καθώς το περασμένο έτος πούλησε τα «Gas Prodigy», «Gas Spirit» και «Gas Galaxy», τα οποία κατασκευάστηκαν αντίστοιχα το 2003, το 2001 και το 1997. Τα έσοδα από αυτές τις πωλήσεις θα αντανακλασθούν στις ταμειακές ροές του α’ τριμήνου, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Χάρης Βαφειάς, CEO της StealthGas, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εκρηκτική πορεία των κερδών της εταιρείας του, σημειώνοντας ότι επετεύχθησαν σε ένα δύσκολο περιβάλλον, με αυξημένα επιτόκια και διαθέτοντας έναν μικρότερο στόλο.

«Αυτά τα αποτελέσματα μας δίνουν την ενέργεια που χρειαζόμαστε όλοι για να συνεχίσουμε προς πιο αξιοσημείωτα αποτελέσματα και να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την εταιρεία και τον ισολογισμό μας», σημείωσε ο κ. Βαφειάς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.