Οι ναυτικοί, προτεραιότητα του Round Table της ναυτιλίας

Οι ναυτικοί, προτεραιότητα του Round Table της ναυτιλίας

318
Οι ναυτικοί, προτεραιότητα του Round Table της ναυτιλίας

Οι επικεφαλής των τεσσάρων οργανισμών της διεθνούς ναυτιλίας που συνιστούν το Round Table (ICS, ΙNTERCARGO, INTERTANKO, BIMCO), συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, για πρώτη φορά με φυσική παρουσία από το 2019, με στόχο να ανανεώσουν τη συνεργασία τους.

Οι κ. Paolo d’Amico, πρόεδρος της INTERTANKO, Sabrina Chao, πρόεδρος της BIMCO, Δημήτρης Φαφαλιός, πρόεδρος της INTERCARGO και Emanuele Grimaldi, πρόεδρος του ICS συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης για όλα τα θέματα που απασχολούν σήμερα τον κλάδο.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι στο επίκεντρο βρέθηκαν οι ναυτικοί καθώς οι τέσσερις επικεφαλής, αναγνωρίζοντας τον κομβικό τους ρόλο, συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού προκειμένου να αντιμετωπίσουν φαινόμενα ποινικοποίησης των ναυτικών αλλά και να αξιοποιήσουν τα διδάγματα της πανδημίας προς την ευημερία τους. Ακόμη στην ατζέντα βρέθηκαν θέματα όπως η μελλοντική διαθεσιμότητα ναυτικών αλλά και οι προσπάθειες προσέλκυσης νέων στο ναυτικό επάγγελμα.

Τέλος προκλήσεις όπως η απανθρακοποίηση και η ανακύκλωση πλοίων συζητήθηκαν εκτενώς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.