Η αγορά των containerships «επιμένει» σε πτώση

Η αγορά των containerships «επιμένει» σε πτώση

83
Η αγορά των containerships «επιμένει» σε πτώση

Εβδομάδα περαιτέρω πτώσεων για την αγορά των containerships ήταν εκείνη με πέρας τη 16η Φεβρουαρίου, με τον σχετικό δείκτη της Drewry, WCI, που λαμβάνει υπόψη τους ναύλους σε οκτώ κύρια routes μεταξύ Ανατολής και Δύσης, να διαμορφώνεται στα $1.954,64/FEU (πτώση 2%).

Πλέον, ο δείκτης βρίσκεται σε κατά 79% χαμηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση, σε κατά 27% χαμηλότερα επίπεδα από τον κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων δέκα ετών, αλλά σε κατά 38% υψηλότερα επίπεδα από τον προ-πανδημικό μέσο όρο του 2019.

Οι πτώσεις που κατεγράφησαν στα επιμέρους routes ήταν μεταξύ του 1% και του 6%, με τις μεγαλύτερες να καταγράφονται στα routes Σαγκάη-Νέα Υόρκη (4%) και Ρότερνταμ-Νέα Υόρκη (6%). Το route Ρότερνταμ-Νέα Υόρκη συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον, καθώς αποτελεί το μοναδικό route στη spot αγορά όπου οι ναύλοι παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ($5.675/FEU).

Η Drewry εκτιμά ότι οι εβδομαδιαίες μικρές πτώσεις του δείκτη WCI θα συνεχιστούν και τις ερχόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.