«Project 11»: Ένα αμερικανικό όνειρο για το λιμάνι του Χιούστον

«Project 11»: Ένα αμερικανικό όνειρο για το λιμάνι του Χιούστον

128
«Project 11»: Ένα αμερικανικό όνειρο για το λιμάνι του Χιούστον

Το «Project 11» βαίνει με ανεβασμένες στροφές, προσβλέποντας στο να επεκτείνει σημαντικά τις λιμενικές υποδομές στο Χιούστον, έναν εκ των σημαντικότερων λιμένων των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, βάσει σχετικής ανακοίνωσης, το πρώτο σκέλος του project, συνολικού ύψους που αγγίζει το $1 δισ., έχει ολοκληρωθεί.

Το συγκεκριμένο σκέλος αφορά τη βυθοκόρηση μέρους του λιμένα, μήκους άνω των 11 μιλίων, με οφέλη που εστιάζονται στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας αλλά και στη μείωση της συμφόρησης και του χρόνου διέλευσης των πλοίων.

Σε ευρύτερο πλαίσιο, το «Project 11» έχει ως ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025, στόχος αυξημένης δυσκολίας, δεδομένου του περιορισμένου χρονικού ορίου, όμως απαραίτητος για την εξυπηρέτηση των αναγκών επιχειρήσεων και πλοίων στο προσεχές μέλλον, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Η εκβάθυνση και η διαπλάτυνση του καναλιού συνιστούν μια δέσμευση ύψους $1 δισ. στην αναπτυσσόμενη οικονομία μας, στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στην ευρύτερη περιοχή και στην ασφάλεια των περίπου 20.000 πλοίων που διέρχονται από το Houston Ship Channel κάθε έτος», σχολίασε χαρακτηριστικά ο εκτελεστικός διευθυντής του λιμένα του Χιούστον, Roger Guenther.

Φωτό: porthouston.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.