Συνεργασία RINA και ABB για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας

Συνεργασία RINA και ABB για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας

89
Συνεργασία RINA και ABB για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας

O ιταλικός νηογνώμονας RINA και η εταιρεία τεχνολογίας ABB υπέγραψαν πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας το οποίο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη νέων concepts για τη μείωση των εκπομπών διαφόρων τύπων πλοίων. Η συνεργασία θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη εμπορικά βιώσιμων λύσεων, όπως κυψελών καυσίμων με δέσμευση άνθρακα, προκειμένου η ναυτιλία να μεταβεί στην απανθρακοποίηση. Επίσης, RINA και ABB θα εργαστούν για την προώθηση της χρήσης υδρογόνου και την εισαγωγή σύγχρονων προσεγγίσεων αναφορικά με την πρόωση των πλοίων.

Ο Giosuè Vezzuto, Executive Vice President Marine του RINA αναφερόμενος στη συνεργασία με την ΑΒΒ σημείωσε ότι «αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο δέσμευσης μεταξύ των εταιρειών μας. Υπάρχουν πολλές προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσουμε και η συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλουμε να ανταπεξέλθουμε και να προστατεύσουμε το περιβάλλον».

« Η εισαγωγή νέων, εμπορικά βιώσιμων λύσεων στην αγορά είναι μια μακρά διαδικασία που απαιτεί στενή συνεργασία μεταξύ νηογνωμόνων και παρόχων τεχνολογίας», τόνισε ο Rune Braastad, Business Line Manager, Marine Systems, ABB Marine & Ports.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.