Άνθρακας: Οι κινήσεις της Ιαπωνίας εν μέσω ράλι των τιμών και ενεργειακής...

Άνθρακας: Οι κινήσεις της Ιαπωνίας εν μέσω ράλι των τιμών και ενεργειακής κρίσης

36
Άνθρακας: Οι κινήσεις της Ιαπωνίας εν μέσω ράλι των τιμών και ενεργειακής κρίσης

Μέτρα για την καταπολέμηση του πληθωρισμού και την ενεργειακή ασφάλεια λαμβάνουν οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής άνθρακα της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι ιαπωνικές μονάδες αναμένεται να στραφούν στις εισαγωγές χαμηλότερης ποιότητας άνθρακα, διευρύνοντας παράλληλα τους προμηθευτές τους. Η Ιαπωνία, ο τρίτος κορυφαίος εισαγωγέας άνθρακα παγκοσμίως, έχοντας μειώσει τις εισαγωγές της από τη Ρωσία, λόγω των κυρώσεων, στρέφεται σε προμήθειες από την Αφρική και τη Νότια Αμερική, σύμφωνα με όσα δηλώνουν στο Reuters Ιάπωνες αξιωματούχοι.

Ο καλπάζων πληθωρισμός έχει ως αποτέλεσμα οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής να έχουν αιτηθεί αύξηση των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος από τον Απρίλιο ή τον Ιούνιο, καθώς το κόστος της εισαγωγής άνθρακα είναι ιδιαίτερο αυξημένο. Πάντως, ενώ μέχρι στιγμής φέτος οι τιμές άνθρακα έχουν παρουσιάσει πτώση 39%, κύκλοι της αγοράς ανησυχούν για ένα εκ νέου ράλι, απόρροια της επιστροφής της Κίνας στις αγορές, και δη στον άνθρακα της Αυστραλίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.