Iron ore: Προχωρά το φιλόδοξο project Simandou

Iron ore: Προχωρά το φιλόδοξο project Simandou

98
Iron ore: Προχωρά το φιλόδοξο project Simandou

H Γουινέα ανακοίνωσε τη συνέχιση των εργασιών για την ανάπτυξη του Simandou project, το οποίο διαθέτει τα μεγαλύτερα αναξιοποίητα αποθέματα σιδηρομεταλλεύματος, μετά τις συνομιλίες υψηλής κλίμακας αποστολής της κυβέρνησης της Γουινέας με κινεζικές αρχές και επενδυτές της χώρας. Σε αυτές συμμετείχαν οι China Development Bank, Export-Import Bank of China και Industrial and Commercial Bank of China.

Rio Tinto, Winning Simandou Consortium και China Baowu Steel Group συμφώνησαν στην επανέναρξη της ανάπτυξης των υποδομών στο κοίτασμα τον προσεχή Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε η στρατιωτική κυβέρνηση της Γουινέας.

Το περασμένο έτος, το project πέρασε από χίλια κύματα μετά τις διαφωνίες της κυβέρνησης με τα εμπλεκόμενα μέρη αναφορικά με το μερίδιο συμμετοχής της κυβέρνησης στα έσοδα αλλά και τον τρόπο χρηματοδότησης του έργου, που εκτιμάται στα $15 δισ.

Η απόφαση θα δώσει ώθηση στην Κίνα, η οποία αναζητά να περιορίσει την εξάρτησή της από τη Βραζιλία και την Αυστραλία σε ό,τι αφορά τις προμήθειες iron ore. Σύμφωνα με δεδομένα της Διεθνούς Ένωσης Χάλυβα, η Κίνα κατανάλωσε το 67% του σιδηρομεταλλεύματος που μεταφέρθηκε διεθνώς το 2021.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.