Νορβηγική εταιρεία βάζει stop στη μεταφορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Νορβηγική εταιρεία βάζει stop στη μεταφορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

137
Νορβηγική εταιρεία βάζει stop στη μεταφορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Τέλος στη θαλάσσια μεταφορά ηλεκτρικών, υβριδικών αυτοκινήτων και αυτοκινήτων υδρογόνου βάζει η νορβηγική εταιρεία Havila Kystruten για λόγους ασφάλειας. Η εταιρεία προέβη σε ανάλυση του κινδύνου στην περίπτωση πρόκλησης πυρκαγιάς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και κατέληξε στην εν λόγω απόφαση, η οποία προκαλεί εντύπωση αν αναλογιστεί κανείς ότι η πλειοψηφία των οχημάτων στο μέλλον θα είναι ηλεκτρικά.

Στελέχη της εταιρείας τονίζουν ότι ενδεχόμενη πυρκαγιά στα αυτοκίνητα απαιτεί εξωτερικά μέσα διάσωσης και θέτει σε κίνδυνο τους επιβάτες και το πλήρωμα. Αντιθέτως, στην περίπτωση των συμβατικών αυτοκινήτων, η πυρκαγιά μπορεί να περιοριστεί από εσωτερικά συστήματα και από το πλήρωμα. Αφορμή για την ανάλυση αποτέλεσε η πυρκαγιά στο «Felicity Ace» στον Ατλαντικό το 2022, το οποίο εν τέλει βυθίστηκε. Το πλοίο μετέφερε 4.000 πολυτελή αυτοκίνητα αξίας $400 εκατ.

Η Havila Kystruten επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την εξεύρεση λύσεων που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μεταφοράς αυτών των οχημάτων στο μέλλον.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.