Πράσινα πλοία επιστρατεύει η Volkswagen για τη μεταφορά οχημάτων

Πράσινα πλοία επιστρατεύει η Volkswagen για τη μεταφορά οχημάτων

133
Πράσινα πλοία επιστρατεύει η Volkswagen για τη μεταφορά οχημάτων

Τα τελευταία χρόνια, η αυτοκινητοβιομηχανία λαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αντικτύπου σε όλο το εύρος της εφοδιαστικής αλυσίδας της. Στο πλαίσιο αυτό, η Wallenius Marine ηγείται ενός προγράμματος ναυπήγησης πλοίων πολλαπλών καυσίμων, μεταφορικής ικανότητας 6.500 αυτοκινήτων έκαστο. Τα πλοία θα ναυλωθούν από τη Volkswagen Konzernlogistik GmbH & Co. για τη μεταφορά νέων οχημάτων του ομίλου Volkswagen για τουλάχιστον δέκα χρόνια. Τη διαχείριση των πλοίων, μήκους 200 μ. και πλάτους 37 μ., θα αναλάβει η Wallenius Marine.

Για συνεργασία η οποία θα βοηθήσει την εταιρεία του να επιτύχει τους στόχους απανθρακοποίησης έκανε λόγο ο κ. Simon Motter, επικεφαλής της Volkswagen Konzernlogistik. «Tα επιπλέον αυτά πλοία θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη μείωση των εκπομπών CO2. Επιπλέον, θα μας δώσουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά καύσιμα, που θα μειώσουν ακόμα περισσότερο τις εκπομπές μας», τόνισε ο κ. Motter.

Φωτό: www.walleniusmarine.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.