Πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου η Ινδία;

Πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου η Ινδία;

122
Πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου η Ινδία;

Νέες εκτιμήσεις φιλοδοξούν να αλλάξουν την κατάταξη των πολυπληθέστερων χωρών του πλανήτη. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται εκτιμήσεις αναλυτών, ο πληθυσμός της Ινδίας έχει ξεπεράσει ήδη εκείνον της Κίνας.

Ειδικότερα, βάσει του World Population Review, ο πληθυσμός της Ινδίας ήταν ίσος με 1,417 δισ. στα τέλη του 2022, δηλαδή περίπου 5 εκατ. μεγαλύτερος έναντι εκείνου της Κίνας. Μάλιστα, το 2022 αποτέλεσε το πρώτο έτος από το 1960, οπότε και ο πληθυσμός της Κίνας κατέγραψε μείωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πληθυσμός της Ινδίας είναι από εκείνους που αναμένεται να καταγράψουν αύξηση με ορίζοντα το 2050, ενώ η διάμεσός του επί του παρόντος είναι ίση με 30 έτη. Συνεπώς, ο μισός πληθυσμός έχει ηλικία μικρότερη των 30 ετών.

Το γεγονός αυτό καθιστά ακόμα εντονότερη την ανάγκη ενίσχυσης της ινδικής οικονομίας και δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, καθώς κάθε έτος εκατομμύρια νέοι εισέρχονται στην αγορά εργασίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.