Stop στα πλοία 25+ ετών βάζει η Ινδία

Stop στα πλοία 25+ ετών βάζει η Ινδία

155
Stop στα πλοία 25+ ετών βάζει η Ινδία

Με ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη βελτίωση της ασφάλειας στις θαλάσσιες μεταφορές, τη συμμόρφωση με τους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος προχωρά η ινδική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η Γενική Διεύθυνση Ναυτιλίας στο Νέο Δελχί εισάγει μια πολιτική με την οποία θα απαγορεύεται σε bulk carriers, δεξαμενόπλοια και πλοία γενικού φορτίου ηλικίας 25 ετών και άνω και ανεξαρτήτως σημαίας να προσεγγίζουν ινδικά λιμάνια. Για τα υγραεριοφόρα, τα containerships, τα ρυμουλκά και τα πλοία υποστηρικτικών δραστηριοτήτων (βυθοκόροι κ.ά.) το όριο ηλικίας προκειμένου να επιχειρούν στα ινδικά ύδατα αυξάνεται στα 30 έτη. Εξαίρεση αποτελούν τα επιβατηγά πλοία.

Την ίδια ώρα, εταιρείες ινδικών συμφερόντων δεν θα μπορούν να αγοράζουν second-hand πλοία άνω των 20 ετών, όπως επίσης και να τα εγγράφουν στο ινδικό νηολόγιο. Τα πλοία που φτάνουν στο ηλικιακό αυτό όριο θα διαγράφονται αυτόματα από το εθνικό νηολόγιο.

Πάντως, οι αντιδράσεις είναι πολλές από εγχώριες εταιρείες διαχείρισης πλοίων μικρών αποστάσεων και feeders, οι οποίες πρόσφατα επένδυσαν σε second-hand πλοία στην προσπάθειά τους να επωφεληθούν από τις αναπτυξιακές προοπτικές του εμπορίου στην Ινδία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.