Οι Φιλιππινέζοι ναυτικοί στο προσκήνιο της διεθνούς ναυτιλίας

Οι Φιλιππινέζοι ναυτικοί στο προσκήνιο της διεθνούς ναυτιλίας

269
Οι Φιλιππινέζοι ναυτικοί στο προσκήνιο της διεθνούς ναυτιλίας

Επικεφαλής οργανισμών που εκπροσωπούν τους πλοιοκτήτες, τους ναυτικούς και άλλους εργαζομένους στις θαλάσσιες μεταφορές υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Οικονομικών Μεταναστών των Φιλιππίνων για τη σύσταση της International Advisory Committee on Global Maritime Affairs (IACGMA).

Η IACGMA αποτελείται από τη European Community Shipowners’ Associations (ECSA), το International Chamber of Shipping (ICS), το International Maritime Employers’ Council (IMEC) και την International Transport Workers’ Federation (ITF).

H σύσταση της IACGMA ακολουθεί συνάντηση που έλαβε χώρα στις 13 Δεκεμβρίου 2022 μεταξύ των εκπροσώπων ναυτιλιακών οργανισμών με την Α.Ε. τον πρόεδρο των Φιλιππίνων Ferdinand «Bongbong» Marcos Jr κατά τη διάρκεια επαγγελματικού του ταξιδιού στις Βρυξέλλες.

Στόχοι της IACGMA είναι η διασφάλιση κατάλληλης εκπαίδευσης των Φιλιππινέζων ναυτικών, προκειμένου να συμβαδίζει με τα πρότυπα και τις προδιαγραφές της STCW. Παράλληλα, η IACGMA θα εργαστεί προκειμένου να αντιμετωπίσει ανησυχίες που σχετίζονται με αθέμιτες εργασιακές πρακτικές, καθώς και με την απασχόληση των Φιλιππινέζων ναυτικών στο εξωτερικό. Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Δεκεμβρίου.

«Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων χαιρετίζει τη συμμετοχή σημαντικών οργανισμών της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας για την ανάπτυξη ενός οδικού χάρτη με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των Φιλιππινέζων ναυτικών ανά τον κόσμο», δήλωσε η Susan Ople, υπουργός Οικονομικών Μεταναστών της χώρας, κατά την τελετή υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.