Αυτόνομα πλοία: Η “K” LINE προετοιμάζει τον δρόμο

Αυτόνομα πλοία: Η “K” LINE προετοιμάζει τον δρόμο

285
Αυτόνομα πλοία: Η “K” LINE προετοιμάζει τον δρόμο

Οι εταιρείες Kawasaki Kisen Kaisha Ltd. (“K” LINE), Kawasaki Kinkai Kisen Ltd. (“K” LINE KINKAI) και Kawasaki Heavy Industries Co. Ltd. (KHI) υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνία συνεργασίας, στο πλαίσιο της οποίας θα αναπτύξουν ένα σύστημα υποβοήθησης ασφαλών ελλιμενισμών και απόπλων πλοίων, στοχεύοντας στην ενίσχυση της ασφάλειας και της αποδοτικότητας κατά την πραγματοποίηση επιχειρήσεων ελλιμενισμού, πρόσδεσης και ελιγμών στα λιμάνια.

Το εν λόγω σύστημα θα συνδυάζει την εμπειρία των “K” LINE και “K” LINE KINKAI με προηγμένες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης της KHI, ενώ αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο σύστημα της κατηγορίας του παγκοσμίως το οποίο θα παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη για όλες τις λειτουργίες που απαιτούνται κατά τη διάρκεια των ελλιμενισμών και των απόπλων των πλοίων από τα λιμάνια, συμπεριλαμβανομένης και της παρακολούθησης της κατάστασης των σχοινιών πρόσδεσης.

Η “K” LINE KINKAI θα εγκαταστήσει αρχικά το σύστημα, για λόγους δοκιμών, έρευνας και ανάπτυξης, σε πλοία του στόλου της που επιχειρούν στην Ιαπωνία, στοχεύοντας στο λανσάρισμά του μέσα στο 2025.

Ο όμιλος “K” LINE εργάζεται αυτή την περίοδο πάνω στο “K”-Assist Project, ένα πρόγραμμα ανάπτυξης έξυπνων τεχνολογιών για την ενίσχυση των επιπέδων ασφαλείας και την προώθηση αυτόνομων λειτουργιών πλοίων, και το “Safe Berthing/Unberthing Assist System” αποτελεί ένα από τα αντικείμενα μελέτης του προγράμματος. Η “K” LINE θα συνεχίσει να αναζητά τρόπους ενίσχυσης της ασφάλειας στα πλοία, παρέχοντας υποστήριξη στα πληρώματα και μειώνοντας τον φόρτο εργασίας τους, επιδιώκοντας παράλληλα την ανάπτυξη αυτόνομων πλοίων στο μέλλον.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.