Ρεκόρ πτώσης σε εξαγορές και συγχωνεύσεις

Ρεκόρ πτώσης σε εξαγορές και συγχωνεύσεις

49
Ρεκόρ πτώσης σε εξαγορές και συγχωνεύσεις

Σημαντική πτώση κατέγραψε η δραστηριότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις το περασμένο έτος, καθώς η άνοδος των επιτοκίων δημιούργησε προκλήσεις για τη χρηματοδότηση. Όπως σημειώνει δημοσίευμα των Financial Times, σε παγκόσμιο επίπεδο οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις κατέγραψαν πτώση-ρεκόρ το β’ εξάμηνο του 2022, με φόντο την άνοδο των επιτοκίων και την οικονομική αβεβαιότητα.

Ειδικότερα, το β’ εξάμηνο του 2022 ανακοινώθηκαν συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων ύψους $1,4 τρισ. έναντι $2,2 τρισ. το α’ εξάμηνο του έτους. Πρόκειται για την ισχυρότερη πτώση σε επίπεδο εξαμήνου από το 1980.

Σε ετήσια βάση, οι συμφωνίες το 2022 ήταν κατά 38% λιγότερες έναντι του 2021 και συνεπώς σημειώθηκε η μεγαλύτερη πτώση από το 2001. Σε κάθε περίπτωση, τα επιτευχθέντα επίπεδα ήταν υψηλά και μεγαλύτερα των αντίστοιχων του 2016 και του 2017.

Επιπλέον, οι συμφωνίες σε ΗΠΑ και Ευρώπη μειώθηκαν κατά 39%, ενώ στην Ασία του Ειρηνικού κατά 33%. Κύκλοι της αγοράς υπογραμμίζουν ότι η παρατηρηθείσα εικόνα οφείλεται στην άνοδο των επιτοκίων, που έχει επηρεάσει τόσο το ύψος της χρηματοδότησης όσο και την πρόσβαση σε αυτήν.

Φωτό:

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.