Μεταβλητότητας συνέχεια για τον BDI

Μεταβλητότητας συνέχεια για τον BDI

88
Μεταβλητότητας συνέχεια για τον BDI

Σημαντική άνοδο κατέγραψε ο βασικός δείκτης της ναυλαγοράς των bulk carriers την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, καθώς κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξησή του εντός περίπου των τελευταίων τριών μηνών, γεγονός που καταδεικνύει την υψηλή μεταβλητότητα από την οποία διέπεται η αγορά.

Ειδικότερα, ο BDI σημείωσε άνοδο 127 μονάδων (9,1%) και ανήλθε σε 1.528 μονάδες, δηλαδή στα υψηλότερα επίπεδά του από τις 28 Οκτωβρίου. Όσον αφορά τον επιμέρους δείκτη των Capesizes (BCI), εκείνος σημείωσε άνοδο 372 μονάδων (21,6%) και διαμορφώθηκε στις 2.095 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδά του από τις 20 Οκτωβρίου. Όπως σημειώνει το Reuters, ο μέσος όρος των ημερήσιων κερδών των Capesizes ανήλθε σε $17.374, αφότου κατέγραψε άνοδο $3.081.

Την ίδια ώρα, ο επιμέρους δείκτης των Panamaxes BPI σημείωσε άνοδο 15 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 1.658 μονάδες ενώ εκείνος των Supramaxes κατέγραψε μείωση 3 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 1.167 μονάδες.

Φωτό: Mudassir Ali/ Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.