H Cosco προχώρα με τον σχεδιασμό ενός πλοίου κατανάλωσης αμμωνίας

H Cosco προχώρα με τον σχεδιασμό ενός πλοίου κατανάλωσης αμμωνίας

116
H Cosco προχώρα με τον σχεδιασμό ενός πλοίου κατανάλωσης αμμωνίας

Οι εταιρείες Cosco Shipping Heavy Industry και Cosco Shipping Heavy Industry Technology έλαβαν εγκρίσεις επί της αρχής (AiP) από τον αμερικάνικο νηογνώμονα ABS για τον σχεδιασμό ενός πλοίου κατανάλωσης καυσίμου αμμωνίας αλλά και των σχετικών συστημάτων παροχής του εν λόγω καυσίμου. Σε επόμενη φάση, οι νέοι σχεδιασμοί πρόκειται να δοκιμαστούν σε ένα μήκους 36 μ. ρυμουλκό πλοίο, στο οποίο θα εγκατασταθούν τα σχετικά συστήματα παροχής του καυσίμου αμμωνίας.

Προκειμένου να αξιολογηθούν η ασφάλεια και η αξιοπιστία των συστημάτων, ο ABS πραγματοποίησε μια ολοκληρωμένη μελέτη και αξιολόγηση κινδύνου, εστιάζοντας στο κομμάτι του εφοδιασμού, του εξαερισμού, της αποθήκευσης και της παροχής του καυσίμου, καθώς και στα απαιτούμενα συστήματα εκτάκτου ανάγκης.

O αντιπρόεδρος παγκόσμιας βιωσιμότητας του ABS, κ. Γεώργιος Πλευράκης, ανέφερε σχετικά: «Πρόκειται για συναρπαστικές εξελίξεις, βάσει των οποίων η Cosco Shipping και η κινεζική ναυπηγική βιομηχανία επιδεικνύουν ηγετική θέση στον τομέα της απανθρακοποίησης του ναυτιλιακού κλάδου, καθώς η αμμωνία προσφέρει στους πλοιοκτήτες και στους διαχειριστές των πλοίων ένα προφίλ μηδενικών tank-to-wake εκπομπών».

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ευρύτερων προσπαθειών μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του κλάδου, ο ABS εξέδωσε ακόμα μία έγκριση επί της αρχής για ένα πρωτοποριακό σύστημα επαναεριοποίησης (Hi-ReGAS+), το οποίο έχει σχεδιαστεί για χρήση σε πλωτές μονάδες επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRUs) αλλά και σε πλωτούς τερματικούς σταθμούς LNG.

Φωτό: COSCO Shipping Heavy Industries (Dalian) Co., Ltd.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.