Η πρώτη εξαγωγή LNG της Μοζαμβίκης

Η πρώτη εξαγωγή LNG της Μοζαμβίκης

61
Η πρώτη εξαγωγή LNG της Μοζαμβίκης

Μια εξέλιξη-ορόσημο για τη χώρα του με επίκεντρο την ενέργεια ανακοίνωσε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου ο πρόεδρος της Μοζαμβίκης, Filipe Nyusi.

Συγκεκριμένα, η χώρα της νοτιοανατολικής Αφρικής απέστειλε το πρώτο της φορτίο LNG, μια κίνηση που αντανακλά τις υψηλές ανάγκες της Ευρώπης για ενέργεια και ενώ η Ρωσία απουσιάζει από την εξίσωση. Το εν λόγω πρώτο φορτίο LNG της Μοζαμβίκης εντάσσεται στη συμφωνία της χώρας με την BP.

Για την αφρικανική χώρα σηματοδοτεί την αρχή της δημιουργίας εσόδων από την εκμετάλλευση ενός εκ των μεγαλύτερων υπεράκτιων κοιτασμάτων αερίου του Coral South project, το οποίο διαχειρίζεται η ιταλική Eni.

To πλοίο «British Sponsor» έφτασε στα ύδατα της βόρειας Μοζαμβίκης τον περασμένο μήνα, δύο εβδομάδες αφότου ξεκίνησε η παραγωγή από το Coral Sul Floating LNG. Η εν λόγω μονάδα διαθέτει ετήσια δυναμικότητα παραγωγής 3,4 εκατ. τόνων LNG, αριθμός που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των εισαγωγών του Ηνωμένου Βασιλείου πέρυσι.

Οι φιλοδοξίες της Μοζαμβίκης αναφορικά με το φυσικό αέριο είναι υψηλές, απόρροια των μεγάλων αποθεμάτων που βρέθηκαν στην επαρχία Cabo Delgado το 2010 και τα οποία αποτελούν τα μεγαλύτερα που ανακαλύφθηκαν ποτέ στην Υποσαχάρια Αφρική.

Φωτό: Eni

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.