Navios Partners: Υψηλή κερδοφορία και στρατηγικές κινήσεις

Navios Partners: Υψηλή κερδοφορία και στρατηγικές κινήσεις

446
Navios Partners: Υψηλή κερδοφορία και στρατηγικές κινήσεις

Σε ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου προέβη η Navios Maritime Partners L.P., με επικεφαλής την Αγγελική Φράγκου. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέγραψε κέρδη $257,2 εκατ. το γ’ τρίμηνο του 2022.

Μεταξύ άλλων, η κ. Φράγκου σχολίασε τα εξής: «Είμαστε ικανοποιημένοι με τα οικονομικά αποτελέσματα του γ’ τριμήνου, οπότε και καταγράψαμε έσοδα $322,4 εκατ. και κέρδη $257,2 εκατ.

»Η διαφοροποιημένη προσέγγισή μας λειτούργησε υπέρ των μετόχων μας, παρά τις πρωτοφανείς μακροοικονομικές προκλήσεις, μεταξύ άλλων την επιβραδυνόμενη ανάπτυξη της Κίνας, την κρίση στην Ουκρανία και τους χρηματοοικονομικούς περιορισμούς λόγω της αλλαγής στην πολιτική των τραπεζών».

Στόλος

Όσον αφορά τις κινήσεις της εταιρείας με επίκεντρο τον στόλο, η εταιρεία απέκτησε δύο νεότευκτα Aframaxes, χωρητικότητας 115.000 dwt έκαστο, τον Νοέμβριο έναντι αθροιστικά περίπου $125 εκατ. Τα πλοία είναι σχεδιασμένα βάσει των πιο πρόσφατων προτύπων ενεργειακής αποδοτικότητας και δύνανται να μεταφέρουν τόσο αργό πετρέλαιο όσο και παράγωγα.

Επιπλέον, η Navios Partners προχώρησε στην απόκτηση ενός νεότευκτου Capesize και ενός Kamsarmax, το οποίο είχε κατασκευαστεί το 2016, έναντι αθροιστικά $91,3 εκατ. Το Capesize αναμένεται να παραδοθεί εντός του α’ εξαμήνου του 2023, ενώ το Kamsarmax εντός του δ’ τριμήνου του 2022.

Παράλληλα, η εταιρεία συμφώνησε την πώληση τεσσάρων bulk carriers, έναντι αθροιστικά $52 εκατ., και δύο containerships έναντι αθροιστικά $220 εκατ., στο πλαίσιο ανανέωσης του στόλου.

Συμβόλαια χρονοναύλωσης

Η Navios Partners, εντός του γ’ τριμήνου, συμφώνησε τη χρονοναύλωση μακράς διάρκειας για τρία Capesizes (κατά μέσο όρο πέντε έτη), δύο Aframaxes (κατά μέσο όρο πέντε έτη, με την επιλογή επέκτασης του συμβολαίου για έως και πέντε ακόμα έτη), πέντε MR2s (κατά μέσο όρο 1,8 έτη) και τρία LR1s (κατά μέσο όρο 1,8 έτη). Τα εκτιμώμενα έσοδα από τις εν λόγω συμφωνίες ανέρχονται σε $331 εκατ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.