Αρνητικοί οιωνοί για την παγκόσμια ναυτιλία από διεθνείς αναλυτές

Αρνητικοί οιωνοί για την παγκόσμια ναυτιλία από διεθνείς αναλυτές

263
Αρνητικοί οιωνοί για την παγκόσμια ναυτιλία από διεθνείς αναλυτές

Σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για την πορεία της παγκόσμιας ναυτιλίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s, υπογραμμίζοντας ότι η αθροιστική κερδοφορία της βιομηχανίας έχει κορυφωθεί.

Ειδικότερα, σε πρόσφατη έκθεσή της με τίτλο «Shipping – Global: Outlook turns negative as earnings peak, macroeconomic environment worsen», η Moody’s εκτιμά ότι τα αθροιστικά κέρδη θα καταγράψουν σημαντική πτώση το 2023.

Στο επίκεντρο των εν λόγω εκτιμήσεων βρίσκονται η αγορά containerships, όπου η ναυλαγορά βρίσκεται σε ρότα διόρθωσης, αλλά και η αγορά των bulk carriers. Την ίδια ώρα, η νωχελικότητα στην ανάπτυξη πληθώρας ευρωπαϊκών οικονομίων σε συνάρτηση με την ενεργειακή κρίση προκαλούν αβεβαιότητα αναφορικά με την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη της παγκόσμιας βιομηχανίας.

Οι προαναφερθείσες προβλέψεις οδήγησαν τη Moody’s να αλλάξει την εκτίμησή της για την πορεία της παγκόσμιας ναυτιλίας από «σταθερή» σε «αρνητική».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.