Μεταβλητότητας συνέχεια στις τιμές πετρελαίου;

Μεταβλητότητας συνέχεια στις τιμές πετρελαίου;

83
Μεταβλητότητας συνέχεια στις τιμές πετρελαίου;

Κάτω των $100/βαρέλι θα παραμείνουν οι παγκόσμιες τιμές πετρελαίου για το υπόλοιπο του έτους, καθώς η αύξηση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες μειώνει τις επενδύσεις σε risk assets όπως τα εμπορεύματα, ανέφερε πρόσφατα η Trafigura, εκ των κορυφαίων commodity traders.

Οι τιμές Brent έφτασαν στα πολύ υψηλά επίπεδα των $139/βαρέλι τον Μάρτιο, μετά τη ρωσική εισβολή, ωστόσο πρόσφατα υποχώρησαν στα $85/βαρέλι, καθώς παράγοντες όπως το ισχυρό δολάριο αλλά και οι ανησυχίες όσον αφορά τις αυξήσεις των επιτοκίων και την ενδεχόμενη παγκόσμια ύφεση επέδρασαν σημαντικά στη ζήτηση.

Κύκλοι της αγοράς αναμένουν υψηλή μεταβλητότητα των τιμών πετρελαίου ενόψει, καθώς το προσεχές ευρωπαϊκό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και το πλαφόν στην τιμή από τους G7 εντείνουν τις ανησυχίες για πτώση της προσφοράς.

Από την άλλη, η κινεζική οικονομία τα πηγαίνει καλύτερα από το αναμενόμενο και η ευρωπαϊκή κατανάλωση περιορίζεται από τις ελλείψεις στην προσφορά, τόνισε στο Reuters, στο περιθώριο του 38ου Asia Pacific Petroleum Conference (APPEC), ο Saad Rahim, επικεφαλής οικονομολόγος της Trafigura. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η ζήτηση για πετρέλαιο είναι πιθανό να ανακάμψει το επόμενο έτος, εάν η Κίνα άρει τους περιορισμούς για την πανδημία και η Fed μειώσει ή παγώσει τις αυξήσεις των επιτοκίων προς υποστήριξη της ανάπτυξης. Οι παράγοντες αυτοί, σε συνδυασμό με το έλλειμμα νέων επενδύσεων σε υποδομές ορυκτών καυσίμων και τα χαμηλά αποθέματα πετρελαίου, θα ωθήσουν το Brent πάνω από τα $100/βαρέλι, σύμφωνα με τον Saad Rahim

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.