Containerships: Οι τάσεις διόρθωσης επιμένουν

Containerships: Οι τάσεις διόρθωσης επιμένουν

92
Containerships: Οι τάσεις διόρθωσης επιμένουν

Πτωτική πορεία συνεχίζουν να καταγράφουν οι ναύλοι των containerships στη spot αγορά. Συγκεκριμένα, ο δείκτης World Container Index της Drewry κατέγραψε πτώση 8% την εβδομάδα με πέρας την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου και διαμορφώθηκε στα $4.941,91/FEU. Πρόκειται για την 29η διαδοχική εβδομάδα απωλειών του δείκτη, ο οποίος, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σημείωσε πτώση 52%. Παράλληλα κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα κατά 52% σε σχέση με το peak του τον Σεπτέμβριο του 2021 ($10.377/FEU). Από τις αρχές του έτους, ο WCI έχει διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα $7.779/FEU, αριθμός αυξημένος κατά $4.087 σε σχέση με τον πενταετή μέσο όρο ($3.692).

Στα επιμέρους routes, τη μεγαλύτερη πτώση των spot ναύλων σημείωσαν αυτά των Σαγκάης-Ρότερνταμ (10%) και Σαγκάης-Λος Άντζελες (11%). Αντιθέτως δεν κατέγραψαν μεταβολή οι ναύλοι των containerships στο route Λος Άντζελες-Σαγκάης και Νέας Υόρκης-Ρότερνταμ.

Η Drewry αναμένει ότι οι ναύλοι των containerships στη spot αγορά θα συνεχίσουν την καθοδική τους πορεία τις επόμενες εβδομάδες.

Φωτό: Marcello Sokal/ Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.