Πρόγραμμα €5 δισ. της ΕΕ για υποδομές μεταφορών

Πρόγραμμα €5 δισ. της ΕΕ για υποδομές μεταφορών

31
Πρόγραμμα €5 δισ. της ΕΕ για υποδομές μεταφορών

Στα projects ανάπτυξης υποδομών φαίνεται πως στρέφεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με επίκεντρο την ενεργειακή αποδοτικότητα και τη συνδεσιμότητα. Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου εκκίνησε γύρος υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα Connecting Europe Facility (CEF) for Transport, στο οποίο θα διατεθούν συνολικά κονδύλια ύψους 5 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, οι προτάσεις πρέπει να αφορούν projects ανάπτυξης υποδομών στην Ευρώπη. Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν οι σιδηρόδρομοι, οι λιμένες, οι εσωτερικοί πλόες αλλά και οι δρόμοι.

Μεταξύ άλλων, τα projects θα συμβάλουν προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να πετύχει τους στόχους της βάσει του European Green Deal – όπως η μείωση των εκπομπών του κλάδου μεταφορών κατά 90% έως το 2050.

Επιπλέον, θα αποτελέσουν καταλύτη για τη δημιουργία ενός διασυνδεδεμένου πολυτροπικού συστήματος μεταφορών, τόσο για επιβάτες όσο και για εμπορεύματα. Στόχοι είναι ένα οικονομικά προσιτό, αξιόπιστο και αποτελεσματικό δίκτυο σιδηροδρόμων, η βελτίωση των εσωτερικών πλόων και των λιμενικών υποδομών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.