Ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη: Ήρθε για να μείνει;

Ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη: Ήρθε για να μείνει;

121
Ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη: Ήρθε για να μείνει;

Η ρωσική εισβολή άλλαξε τις ισορροπίες στις παγκόσμιες αγορές, ενώ ταυτόχρονα κλόνισε σε σημαντικό βαθμό την ακεραιότητα της Ευρώπης. Με αφορμή τη μείωση των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, η Ευρώπη ενδέχεται να έλθει αντιμέτωπη με ελλιπείς ποσότητες για πολλούς χειμώνες μέχρι να βρει κάποια λύση, σύμφωνα με τον CEO της Shell, Ben van Beurden.

Ορισμένοι από τους λόγους που η Ευρώπη αδυνατεί να αναπληρώσει τις απώλειες του ρωσικού φυσικού αερίου είναι, μεταξύ άλλων, η ανεπάρκεια υποδομών και τερματικών σταθμών LNG, καθώς και ο ανταγωνισμός με τις ασιατικές αγορές όσον αφορά τις εισαγωγές LNG.

Σύμφωνα με το TASS, κρατικό ειδησεογραφικό ιστότοπο της Ρωσίας, με αφορμή την ενεργειακή κρίση της Ευρώπης, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρωθυπουργός και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, υπογράμμισε πως οι τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη ενδέχεται να αγγίξουν τα 5.000 ευρώ ανά 1.000 κυβικά μέτρα έως το τέλος του 2022.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.