Πλημμύρες «παραλύουν» την τροφοδοσία ναυτιλιακών καυσίμων

Πλημμύρες «παραλύουν» την τροφοδοσία ναυτιλιακών καυσίμων

245
Πλημμύρες «παραλύουν» την τροφοδοσία ναυτιλιακών καυσίμων

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν το έργο για τον τρίτο μεγαλύτερο κόμβο τροφοδοσίας ναυτιλιακών καυσίμων στον κόσμο, το λιμάνι της Φουτζάιρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σύμφωνα με ειδησεογραφικά μέσα, το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο των ΗΑΕ εξέδωσε προειδοποίηση ακραίων καιρικών φαινομένων για τη Φουτζάιρα. Στο πλαίσιο αυτό, οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας παρείχαν βοήθεια, με περισσότερες από 800 διασώσεις πολιτών και 3.800 μετακινήσεις πολιτών σε καταφύγια.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με ανακοίνωση της GPS Chemoil, εταιρείας διαχείρισης τερματικών σταθμών στο λιμάνι της Φουτζάιρα και παροχής ναυτιλιακών καυσίμων, τίθεται σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης, καθώς, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, απαραίτητες μονάδες αποθήκευσης καυσίμων βρέθηκαν κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Τέλος, σύμφωνα με traders που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο καυσίμων της Φουτζάιρα, το λιμάνι δεν λειτουργεί, δεν διεξάγονται επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις υπηρεσίες παράδοσης.

Φωτό: Ali Haider/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.