Bulk carriers: Συμφόρηση στην Αυστραλία με φόντο τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Bulk carriers: Συμφόρηση στην Αυστραλία με φόντο τα έντονα καιρικά φαινόμενα

190
Bulk carriers: Συμφόρηση στην Αυστραλία με φόντο τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ισχυρές βροχές και πλημμύρες στην πολιτεία Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας έχουν προκαλέσει σημαντικές δυσκολίες όσον αφορά τον εφοδιασμό των πλοίων. Όπως αναφέρει πρόσφατη έκθεση της VesselsValue, τα καιρικά φαινόμενα, πέραν του γεγονότος ότι οδήγησαν στην υποχρεωτική εκκένωση του Σίδνεϊ, έχουν επηρεάσει σημαντικά την παραγωγή άνθρακα αλλά και τις λιμενικές δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει καταγραφεί απότομη πτώση των φορτώσεων στο λιμάνι του Newcastle, το μεγαλύτερο λιμάνι εξαγωγών άνθρακα στον κόσμο, από τις 3 Ιουλίου. Από τις 3 έως τις 8 Ιουλίου, οι συνολικές εξαγωγές άνθρακα διαμορφώθηκαν λίγο άνω του ενός εκατομμυρίου τόνων. Τα εν λόγω επίπεδα είναι ιδιαίτερα μειωμένα σε σύγκριση με τον μέσο όρο των εβδομαδιαίων εξαγωγών, που συνήθως ανέρχονται σε 3,2 έως 3,5 εκατ. τόνους.

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου, 31 bulk carriers συνολικής χωρητικότητας 3,3 εκατ. τόνων περίμεναν στο λιμάνι του Newcastle προκειμένου να παραλάβουν φορτία.

Οι πρόσφατες εξελίξεις επηρεάζουν την αγορά άνθρακα, στην οποία υπάρχει ήδη αυξημένη ζήτηση, καθώς πληθώρα οικονομιών, με επίκεντρο τις ευρωπαϊκές, προσπαθούν να μειώσουν την εξάρτησή τους από τον ρωσικό άνθρακα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.