Ανακαλύφθηκε το βαθύτερο ναυάγιο του κόσμου

Ανακαλύφθηκε το βαθύτερο ναυάγιο του κόσμου

101
Ανακαλύφθηκε το βαθύτερο ναυάγιο του κόσμου
Φωτό: Victor Vescovo/ Twitter

Τα απομεινάρια ενός αντιτορπιλικού πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, που βυθίστηκε σε μάχη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εναντίον της Ιαπωνίας, ανακαλύφθηκαν πρόσφατα και εικάζεται ότι πρόκειται για το βαθύτερο ναυάγιο.

Το ναυάγιο του «USS Samuel B. Roberts», γνωστού και ως «Sammy B», βρέθηκε σε δύο κομμάτια στα ανοιχτά των Φιλιππίνων την περασμένη εβδομάδα, σε βάθος άνω των 22.600 ποδιών (άνω των τεσσάρων μιλίων), σύμφωνα με δήλωση του Αμερικανού εξερευνητή Victor Vescovo και της βρετανικής εταιρείας EYOS Expeditions.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Vescovo, το αμέσως προηγούμενο βαθύτερο ναυάγιο ήταν αυτό του «USS Johnston» στην ίδια περιοχή. Το βάθος του ήταν στα 21.200 πόδια. Τα δύο πλοία συνέβαλαν τα μέγιστα προκειμένου οι αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις να επικρατήσουν τον Οκτώβριο του 1944 στη Ναυμαχία του Σαμάρ, η οποία αποτέλεσε μέρος της ευρύτερης Ναυμαχίας του Κόλπου Λέιτε, που θεωρείται η μεγαλύτερη ναυμαχία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.