Ο Emanuele Grimaldi νέος πρόεδρος του ICS

Ο Emanuele Grimaldi νέος πρόεδρος του ICS

203
Ο Emanuele Grimaldi νέος πρόεδρος του ICS

Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτικού Επιμελητηρίου (International Chamber of Shipping – ICS), διόρισε την Τετάρτη 22 Ιουνίου τον Emanuele Grimaldi ως Chairman του.

Ο κ. Grimaldi έχει στο παρελθόν διατελέσει πρόεδρος τόσο της Confitarma (Ένωση Ιταλών Εφοπλιστών) όσο και της ECSA (European Community Shipowners’ Associations). Στις προτεραιότητές του θα συμπεριλαμβάνεται η εύρεση λύσεων για πληθώρα προκλήσεων με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη η ναυτιλία, όπως η απανθρακοποίηση, η ψηφιοποίηση, η διαφορετικότητα και οι αλλαγές πληρωμάτων.

Ο κ. Grimaldi δήλωσε τα εξής: «Με τιμά να εκπροσωπώ τη ναυτιλιακή βιομηχανία σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή της ιστορίας. Εύχομαι να συνεχίσω την κληρονομιά του προκατόχου μου Esben Poulsson, να φέρω ουσιαστικές αλλαγές εντός του κλάδου και να συνεργαστώ με τους φορείς και οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών.

»Ο κόσμος αλλάζει και η ναυτιλία πρέπει να αλλάξει μαζί του. Δομικές αλλαγές στην παροχή καυσίμων, την τεχνολογία και τις δεξιότητες του εργατικού δυναμικού θα καθορίσουν την κατεύθυνση της ναυτιλίας αυτήν τη δεκαετία. Είμαι ενθουσιασμένος να δηλώσω πως αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις κατάματα».

Ο Γενικός Γραμματέας του ICS, Guy Platten δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με χαρά καλωσορίζω τον Emanuele Grimaldi, επί σειρά ετών μέλος του διοικητικού συμβουλίου, στη θέση του προέδρου. Τον εμπιστεύομαι πλήρως και ανυπομονώ να συνεργαστούμε για την πρόοδο του κλάδου της ναυτιλίας και για να υποστηρίξουμε τους ναυτικούς μας».

Φωτό: www.ics-shipping.org

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.