Νέα παραγγελία της ONE για 10 containerships

Νέα παραγγελία της ONE για 10 containerships

129
Νέα παραγγελία της ONE για 10 containerships

Σε νεότευκτα containerships συνεχίζουν να επικεντρώνονται οι κολοσσοί των τακτικών γραμμών, με στόχο την αύξηση της μεταφορικής τους ικανότητας. Πιο συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός κολοσσός των τακτικών γραμμών Ocean Network Express (ONE) ανακοίνωσε την Τρίτη 31 Μαΐου πως προέβη σε παραγγελία για 10 containerships.

Ειδικότερα, καθένα από τα 10 containerships αναμένεται να διαθέτουν μεταφορική ικανότητα περίπου ίση με 13.700 TEUs και να παραδοθούν το 2025. Η ναυπήγησή τους θα πραγματοποιηθεί από τη νοτιοκορεατική Hyundai Heavy Industries και την ιαπωνική Nihon Shipyard, καθεμία εκ των οποίων θα κατασκευάσει πέντε containerships.

Τα εν λόγω containerships θα σχεδιαστούν βάσει των υψηλότερων προδιαγραφών αποδοτικότητας και θα διαθέτουν τεχνολογίες μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Η παραγγελία αυτή αποτελεί μέρος της «πράσινης» στρατηγικής της ONE και του σχεδίου απανθρακοποίησής της.

Τέλος, σύμφωνα με δεδομένα της Alphaliner, η ONE διαχειρίζεται τον έβδομο μεγαλύτερο στόλο containerships παγκοσμίως, η μεταφορική ικανότητα του οποίου ξεπερνά το 1,5 εκατ. TEUs και αντιστοιχεί στο 5,9% της παγκόσμιας μεταφορικής ικανότητας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.