Η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας φέρνει κοντά ναυτιλιακές εταιρείες και ναυπηγεία

Η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας φέρνει κοντά ναυτιλιακές εταιρείες και ναυπηγεία

122
Η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας φέρνει κοντά ναυτιλιακές εταιρείες και ναυπηγεία

Η ναυτιλιακή εταιρεία πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου Pacific Basin υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας (MoU) με το ιαπωνικό ναυπηγείο Nihon Shipyard και την εμπορική και επενδυτική εταιρεία Mitsui, προκειμένου να συνεργαστούν στο κομμάτι της έρευνας και ανάπτυξης πλοίων μηδενικών εκπομπών, διερευνώντας παράλληλα τις δυνατότητες επένδυσης σε νέες δομές ανεφοδιασμού καυσίμων.

Η Nihon Shipyard αποτελεί μια κοινοπραξία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων ναυπηγείων της Ιαπωνίας ‒Imabari Shipbuilding και Japan Marine United Corporation‒, η οποία εστιάζει στον σχεδιασμό, στην κατασκευή και στην προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον πλοίων, τα οποία θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος του ναυτιλιακού κλάδου.

Αξιοποιώντας την τεράστια εμπειρία της Mitsui, η οποία συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες εμπορικές εταιρείες στον κόσμο στους κλάδους της ενέργειας, των logistics και των χημικών, η νέα σύμπραξη στοχεύει στη διερεύνηση της χρήσης εναλλακτικών ναυτιλιακών καυσίμων και στην ανάπτυξη των σχετικών υποδομών, αναζητώντας παράλληλα αμοιβαία οφέλη από την παραγγελία πλοίων μηδενικών εκπομπών.

Μέσω της νέας συμφωνίας, η Pacific Basin θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στον ναυτιλιακό κλάδο, επενδύοντας σε φιλικά προς το περιβάλλον πλοία, τα οποία θα τη βοηθήσουν να πετύχει τους στόχους μηδενικών εκπομπών που έχει θέσει για το 2050.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.