Παραγγελίες πλοίων: Αμείωτο το ενδιαφέρον για επενδύσεις

Παραγγελίες πλοίων: Αμείωτο το ενδιαφέρον για επενδύσεις

109
Παραγγελίες πλοίων: Αμείωτο το ενδιαφέρον για επενδύσεις

Σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκε το επενδυτικό ενδιαφέρον στη ναυτιλία την εβδομάδα με πέρας την Παρασκευή 29 Απριλίου, με την αγορά νεοναυπηγήσεων να εστιάζεται στα containerships και εκείνη των αγοραπωλησιών στα δεξαμενόπλοια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Clarksons, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν παραγγελίες για LNG carriers, containerships τύπου feeder αλλά και PCTC κατανάλωσης LNG. Από την αρχή του έτους έως τις 29 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν παραγγελίες για 367 πλοία, εκ των οποίων τα μισά είναι containerships. Ακόμη, βάσει της αμέσως προηγούμενης έκθεσης της Clarksons, από την αρχή του έτους έως τις 22 Απριλίου είχαν πραγματοποιηθεί παραγγελίες για 327 πλοία. Συνεπώς, την προηγούμενη εβδομάδα έλαβαν χώρα παραγγελίες για 40 πλοία.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον για δεξαμενόπλοια στη second-hand αγορά παραμένει ισχυρό. Όπως σημειώνει ο ναυλομεσιτικός οίκος, από την αρχή του έτους, 188 δεξαμενόπλοια έχουν αλλάξει χέρια. Βάσει του αμέσως προηγούμενου εβδομαδιαίου report, όπου και αναφερόταν ότι 183 tankers είχαν αλλάξει ιδιοκτήτες από την αρχή του έτους, την εβδομάδα με πέρας τις 29 Απριλίου πέντε δεξαμενόπλοια άλλαξαν χέρια.

Τέλος, τόσο στην αγορά νεοναυπηγήσεων όσο και σε εκείνη των αγοραπωλησιών, οι αξίες των πλοίων βρίσκονται σε ανοδικό τέμπο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.