Σε χερσαία συστήματα φόρτισης πλοίων επενδύει το Ηνωμένο Βασίλειο

Σε χερσαία συστήματα φόρτισης πλοίων επενδύει το Ηνωμένο Βασίλειο

118
Σε χερσαία συστήματα φόρτισης πλοίων επενδύει το Ηνωμένο Βασίλειο

Η βρετανική εταιρεία διαχείρισης λιμένων Associated British Ports (ABP) ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας μιας νέας χερσαίας μονάδας φόρτισης κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Σαουθάμπτον. Το νέο σύστημα θα επιτρέπει στα κρουαζιερόπλοια που διαθέτουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ρεύμα από την ξηρά να συνδέονται στους τερματικούς σταθμούς Mayflower και Horizon του λιμανιού, επιτυγχάνοντας έτσι μηδενικές παραγόμενες εκπομπές κατά τη διάρκεια του ελλιμενισμού τους.

Το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο «AIDAcosma» της AIDA Cruises και το εμβληματικό «Queen Mary 2» της Cunard θα ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν το εν λόγω σύστημα φόρτισης από τον Απρίλιο, ενώ μέσα στη χρονιά θα ακολουθήσουν και άλλα πλοία, ανάμεσα στα οποία το νεότευκτο «Celebrity Beyond» της Celebrity Cruises και το «Norwegian Prima» της Norwegian Cruise Line.

Το συνολικό κόστος του συγκεκριμένου έργου ανήλθε στις 9 εκατ. λίρες, ενώ για την υλοποίησή του η ABP έλαβε επιχορήγηση από το πρόγραμμα «Solent Local Growth Deal» μέσω της Solent Local Enterprise Partnership (LEP), μιας σύμπραξης μεταξύ επιχειρήσεων και τοπικών αρχών, η οποία αναλαμβάνει την υλοποίηση έργων για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και την επίτευξη της απανθρακοποίησης.

Φωτό: fsHH/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.