Ένας νέος τερματικός πράσινης αμμωνίας στη Γερμανία

Ένας νέος τερματικός πράσινης αμμωνίας στη Γερμανία

103
Ένας νέος τερματικός πράσινης αμμωνίας στη Γερμανία

Η γερμανική εταιρεία ενέργειας RWE AG πρόσφατα αποκάλυψε τα σχέδιά της για την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού πράσινης αμμωνίας, ο οποίος θα χρησιμοποιείται για την εισαγωγή πράσινης ενέργειας στο Brunsbüttel, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ο μελλοντικός ενεργειακός εφοδιασμός της χώρας.

Η RWE βασίζεται στην πράσινη αμμωνία ως εναλλακτικό καύσιμο, καθώς, σύμφωνα με την εταιρεία, αποτελεί το πλέον ανταγωνιστικό καύσιμο που παράγεται από υδρογόνο, με το υψηλότερο επίπεδο τεχνολογικής ωριμότητας.

Η συγκεκριμένη κίνηση έγινε μόλις λίγες ημέρες αφότου η ολλανδική εταιρεία υποδομών φυσικού αερίου Gasunie και η γερμανική κρατική τράπεζα KfW υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας για την κατασκευή του πρώτου τερματικού σταθμού LNG της Γερμανίας στο Brunsbüttel. Σύμφωνα με την RWE, η οποία θα αποτελεί και μέτοχο του νέου τερματικού σταθμού LNG, η κατασκευή των νέων τερματικών σταθμών θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας, αναδεικνύοντας το Brunsbüttel σε πόλη-πρότυπο για την απανθρακοποίηση του βιομηχανικού κλάδου.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε ότι η Γερμανία θα κατασκευάσει δύο τερματικούς σταθμούς LNG στο άμεσο μέλλον, στο πλαίσιο των προσπαθειών απεξάρτησης της χώρας από το ρωσικό φυσικό αέριο. Μετά το Brunsbüttel, ο δεύτερος τερματικός σταθμός LNG πρόκειται να κατασκευαστεί στο Wilhelmshaven.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.