Το λιμάνι του Αμβούργου επενδύει στο υδρογόνο

Το λιμάνι του Αμβούργου επενδύει στο υδρογόνο

193
Το λιμάνι του Αμβούργου επενδύει στο υδρογόνο

Στο πλαίσιο της υποστήριξης των πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην επίτευξη της απανθρακοποίησης του κλάδου των μεταφορών, η λιμενική αρχή του Αμβούργου (HPA) υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας (MoU) με την εταιρεία βιομηχανικών αερίων Air Products για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης αλυσίδας εφοδιασμού υδρογόνου.

Βάσει του μνημονίου που υπεγράφη, οι δύο εταίροι πρόκειται να συνεργαστούν με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής υδρογόνου και τη δημιουργία μιας αλυσίδας εφοδιασμού του εν λόγω εναλλακτικού καυσίμου στην περιοχή της Βόρειας Γερμανίας και στο Αμβούργο. Παράλληλα, θα επικεντρωθούν στον εντοπισμό πραγματικών ευκαιριών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αύξηση της ζήτησης για καύσιμο υδρογόνο και στην απανθρακοποίηση του κλάδου των βαρέων οχημάτων και της λιμενικής εφοδιαστικής, με απώτερο στόχο τη μετατροπή του λιμένα του Αμβούργου σε ένα κλιματικά ουδέτερο λιμάνι.

Η Air Products αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό υδρογόνου παγκοσμίως, διαθέτοντας περισσότερα από 60 χρόνια παγκόσμιας εμπειρίας σε πάνω από 50 χώρες. Η εταιρεία προμηθεύει με υδρογόνο το λιμάνι του Αμβούργου και τη Γερμανία για περισσότερα από 40 χρόνια και αποτελεί μέλος του οργανισμού H2Global, ο οποίος προωθεί την παραγωγή και τη χρήση του πράσινου υδρογόνου ως ενός εναλλακτικού καυσίμου που μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων περί μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.