Η Βραζιλία, οδηγός για τα Panamaxes

Η Βραζιλία, οδηγός για τα Panamaxes

263
Η Βραζιλία, οδηγός για τα Panamaxes

Σημαντικά αυξημένες ήταν οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων τον Ιανουάριο. Πιο συγκεκριμένα, η χώρα της Νότιας Αμερικής εξήγαγε 2,4 εκατ. τόνους έναντι μόλις 50.000 τόνων τον Δεκέμβριο του 2021. Την ίδια ώρα, 22% ήταν η αύξηση των εξαγωγών καλαμποκιού, στους 2,8 εκατ. τόνους.

Σύμφωνα μάλιστα με δεδομένα της Signal Ocean, τα φορτία των Panamaxes από τη Βραζιλία, τα οποία κατά κύριο λόγο μεταφέρουν αγροτικά προϊόντα, ήταν 150 έναντι 104 τον Ιανουάριο του 2021. Η αύξηση των φορτίων ερμηνεύει το γεγονός ότι οι ναύλοι αυτών των πλοίων άγγιξαν τα $21.500/ημέρα τον πρώτο μήνα του 2022, καθώς το longhaul trade σιτηρών παρείχε στήριξη.

Αντίθετα ήταν τα πρόσημα για τα Capesizes, των οποίων η ναυλαγορά τον Ιανουάριο «χτυπήθηκε» κυρίως από τη μειωμένη ζήτηση για iron ore. Βέβαια, τα φορτία εξαγωγών μέσω Capesizes από τη Βραζιλία ήταν 49 τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ έναν χρόνο πριν ήταν στα 50, σύμφωνα με δεδομένα της Signal Ocean.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.