ROKS MARITIME και RINA αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες προωθώντας τις απομακρυσμένες επιθεωρήσεις...

ROKS MARITIME και RINA αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες προωθώντας τις απομακρυσμένες επιθεωρήσεις πλοίων

376
ROKS MARITIME και RINA αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες προωθώντας τις απομακρυσμένες επιθεωρήσεις πλοίων

H ναυτιλιακή εταιρεία ROKS MARITIME έλαβε πρόσφατα από το νηογνώμονα RINA το class notation «REMOTE» για το φορτηγό πλοίο της m/v Revenger. Η εν λόγω σημείωση αποδίδεται σε πλοία τα οποία κρίνονται κατάλληλα να επιθεωρηθούν εξ αποστάσεως καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο εύρος των επιθεωρήσεων κλάσης καθώς και των περιοδικών τους επιθεωρήσεων.

Το m/v Revenger είναι εξοπλισμένο με συσκευές οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης, συμπεριλαμβανομένης μιας φορητής συσκευής με λειτουργία ευρυγώνιας λήψης και φακούς υψηλής ποιότητας καθώς και ενός πακέτου συνδεσιμότητας το οποίο επιτρέπει την πρόσβαση στο διαδίκτυο ακόμα και σε κλειστούς χώρους επί του πλοίου. Έπειτα από την ολοκλήρωση της σχετικής εκπαίδευσης, το πλήρωμα του πλοίου το οποίο έχει ενεργό ρόλο στην πραγματοποίηση των απομακρυσμένων επιθεωρήσεων έλαβε από το RINA ένα σχετικό Πιστοποιητικό Ικανότητας.

O Παναγιώτης Κουτρής, Διευθύνων Σύμβουλος της ROKS Maritime Inc ανέφερε σχετικά: «Το notation για απομακρυσμένες επιθεωρήσεις προσφέρει στους διαχειριστές των πλοίων την ευελιξία να αναβάλουν τις επιθεωρήσεις όταν οι συνθήκες στα λιμάνια δεν είναι κατάλληλες και ασφαλείς, και να τις πραγματοποιούν εν πλω με την ίδια αποτελεσματικότητα και σε συνθήκες όπου αποσπάται λιγότερο η προσοχή του πληρώματος. Το “REMOTE” notation αποτελεί ένα σταθερό βήμα προς την διαμόρφωση ενός κλάδου μηδενικών ατυχημάτων, στον οποίο όλοι στοχεύουμε.»

Από τη μεριά του ο Σπύρος Ζολώτας, Marine Senior Director του RINA για τη Νότια Ευρώπη και την Αφρική σχολίασε: «Οι νέες τεχνολογίες απομακρυσμένης παρακολούθησης μπορούν να ενισχύσουν την ασφάλεια στο ναυτιλιακό κλάδο, ειδικά μετά το ξέσπασμα του COVID-19. Η τεχνολογία και η ψηφιοποίηση δεν αποτελούν πλέον το μέλλον, αλλά κάνουν ήδη τη διαφορά.»

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.