Thenamaris: «Ποδαρικό» στο 2022 με την παραλαβή LPG carrier

Thenamaris: «Ποδαρικό» στο 2022 με την παραλαβή LPG carrier

885
Thenamaris: «Ποδαρικό» στο 2022 με την παραλαβή LPG carrier

Την παραλαβή του νεότευκτου LPG carrier SEAGEMINI ανακοίνωσε η Thenamaris, με επικεφαλής τον Νικόλα Μαρτίνο, την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου σε ανάρτηση στο Linkedin. Το SEAGEMINI διαθέτει μεταφορική ικανότητα ίση με 38.000 κ.μ. και ναυπηγήθηκε στο νοτιοκορεατικό ναυπηγείο Hyundai Mipo. To SEAGEMINI αποτελεί το έβδομο LPG carrier του στόλου της Thenamaris.

Τα πλοία μεταφοράς LPG της Thenamaris διαθέτουν συστήματα ψύξης που τους επιτρέπουν να μεταφέρουν μια πληθώρα φορτίων όπως προπάνιο, βουτάνιο, αμμωνία και VCM. Ο σχεδιασμός του συστήματος φορτίου προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς φορτίων με περιεκτικότητα σε αιθάνιο έως και 5% και σε ελάχιστη θερμοκρασία -50 C, ενώ οι τρόποι λειτουργίας του επιτρέπουν την αποτελεσματική διαχείριση του φορτίου σε διαφορετικές συνθήκες περιβάλλοντος, με περιορισμένη κατανάλωση. Τα πλοία φέρουν επίσης δύο δεξαμενές τύπου C στο κατάστρωμα τους, που τους επιτρέπουν να εναλλάσσουν φορτία με μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και απώλειες, ενώ οι τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρονικοί κινητήρες MAN B&W ME G-type που παρέχουν ευελιξία και βελτιωμένη απόδοση πρόωσης.

Η Hyundai Mipo αποτελεί την μοναδική επιλογή της Thenamaris για τη ναυπήγηση LPG carriers, καταδεικνύοντας την εμπιστοσύνη της εταιρείας στη νοτιοκορεατική τεχνογνωσία αναφορικά με την κατασκευή gas carriers.

Σημειώνεται, ότι η Thenamaris διαχειρίζεται στόλο 60 tankers, 20 bulk carriers, δύο containerships, πέντε LNG carriers kai επτά LPG carriers, ενώ στο orderbook της βρίσκονται επιπλέον πέντε tankers, δύο bulk carriers και ένα LPG carrier.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.